Temizlik personeli sorununa değinen Bakan Tekin, okullarda temizlik elemanı eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıların çözülmesi amacıyla 30 bin tam zamanlı personel alınacağını belirtti. Bu adımla, haftaya sorunların giderileceğini söyledi.

Konya'da Müftü G.B. Krizi Konya'da Müftü G.B. Krizi

Güvenlik Önlemleri Artacak

Okullardaki güvenlik tedbirlerine dair de konuşan Tekin, güvenlik konusunun İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü, risk analizlerinin yapılarak gerekli yerlerde polis görevlendirildiğini belirtti.
Ayrıca okullarda güvenlik kameralarının işlevsel olduğunu ve şiddet olaylarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve valiliklerin hassasiyetle çalıştığını vurguladı.

Okullar Depreme Dayanıklı Hale Getiriliyor

Depreme dayanıklılık konusunda ise, 2002 sonrası yapılan okulların deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edildiğini, depremde hasar gören okulların büyük oranda 2002 öncesi yapılar olduğunu ve bu okulların güçlendirme ya da yeniden inşa süreçlerinin devam ettiğini ifade etti. 

Tekin ayrıca, okul kayıt ücretlerinin yasal olmadığını ve böyle bir durumla karşılaşan velilerin Bakanlığa başvurması gerektiğini hatırlattı.