Yaz tatilimi artık tamamladım. Sonbahara hazırım!” diyenleri bu yazıma doğru alıyoruz. Herkesin dilediğince eğlendiği, gezdiği ve yepyeni yerler keşfettiği şahane bir yaz geçirmiş olmasını diliyorum ve diyorum ki; “E artık yaz bittiğine göre sıra cildimizin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamaya geldi. Yazımın devamında sizler için derlediğimiz kısa ve pratik bakım önerilerini beraber inceleyelim

Tatil sonrası cilt bakımı neden önemli önce biraz buna değinelim: Önerilere geçmeden önce konunun önemine ufak bir dikkat çekelim isteriz; tatil boyunca cildimiz, deniz ve güneşin etkisiyle oldukça yorgun düştüğü için cilde bakım uygulayarak cildin yorgunluğunu reset’lemek yapmamız gereken en önemli şeylerden biri.

Cildin onarılıp yenilenmesi, ölü derilerden arındırılması ve deniz suyunun cilt üzerinde bıraktığı kuruluk etkisini azaltmak için tatil sonrası cilt bakımı hepimizin bakım rutinine eklenmesi gereken önemli bir adım. Cilt bakım rutininizde olması gereken adımlar: 

Derinlemesine Arındırın

Tatil sonrası cildinize enerji verip onu tatilin biriken kirlerinden arındıracak bir seans oldukça önemli. Mikro parçacıklı bir ürünler cildinizi ölü deriden, ter ve tozun birleşerek oluşturduğu katmandan ve tıkalı gözeneklerden kurtarın.

Maskeyle Yenileyin

Cildi maruz kaldığı çevresel faktörlerin zararlı kalıntılarından arındıran, yenileyen ve tazeleyen bir detoks maskesi, hızlı bir şarj için başvurabileceğiniz en önemli yöntemlerden.

Göz Altlarını Unutmayın

Yorgunluğun ilk belirtileri göz altlarında ortaya çıkar. Eğer güneş altında veya hızlı, uykusuz bir tatil geçirdiyseniz ultra nemlendirici ve şişkinlik giderici göz altı maskeleriyle bu bölgeyi şımartmayı ihmal etmeyin.

Nemlendirici Adım

Arındırıcı bir bakım sonrası cildin susuzluğunun giderilmesi şart. Cilde enerji veren ve ferahlatan bir jel kremle cildin kaybettiği suyu, vitamini. e enerjiyi ona geri kazandırın.

Gece Bakımı

Cildin hızlı yenilendiği gece saatleri cilt tazeleyen detoks etkili bir ürünü kullanmak için ideal. Temizleyip arındırdığınız ve nemlendirdiğiniz cildinizi siz uyurken detoks özelliğe sahip bir serum ya da bakım yağıyla güçlendirin.
Yaz aylarında deniz ve güneş tatili nedeniyle ciltte yaşlanma ve lekelenme problemleri de gözlenir. Özellikle güneş, cilt yaşlanmasının en önemli nedenlerinden biridir. Güneş ışığından etkilenen kişilerde öncelikle deri kalınlaşması olur ve derinin doğal korumasını artırmak için derinin rengini veren hücreler daha fazla renk maddesi salgılarlar ve cilte bronzlaşma meydana gelir.
Uzun süre güneşe maruz kalan deride; zaman içerisinde incelme, elastikiyetin bozulması (kırışıklık), kuruluk, lekelenmeler, kılcal damarların belirginleşmesi görülür.
Güneş ve deniz sonrası cildin kaybettiği suyun ve nemin yerine konması gerekmektedir. Bu nedenle cilde mineral içeriği yüksek tonikler ve arkasından yüksek hidrasyon içeriği olan nemlendiriciler kullanılmalıdır.Cilt temizliği ve bir uzman tarafından yapılan detaylı cilt bakımı tabıkıde olmazsa olmazımız.Vücudumuza ise, hemen banyo sonrası cildin tuttuğu suyu sabitlemek için mutlaka cildin kuruluk derecesine göre su veya yağ bazlı nemlendiriciler kullanılmalıdır. En önemlisi günlük su tüketimi arttırılmalıdır.

Tatil Sonrası Lekelerden Kurtulun

Leke tedavisi disiplin gerektiren bir tedavidir. Güneş koruyucular tedavinin en önemli basamağıdır; kapalı ortamlarda bile kullanılmalıdır. Leke tedavisinde renk açıcı kremler ve peeling yöntemlerine başvurulur.
Renk açıcı kremler; hidrokinon, retinoik asit, azeleik asit,kojik asit, arbutin ve glikolik asit gibi maddeler içerir. Tedavinin mutlaka işinde uzman estetisyenler   kontrolünde yapılması gerekir. Tedavide alınacak cevap iki ay sonra kendini belli etmeye başlar.
Peeling, leke tedavisinde başvurulan bir diğer yöntemdir.Özellikle derin yerleşimli olduğu düşünülen lekelerde peeling yöntemi, evde kullanılacak krem tedavisiyle birlikte daha iyi cevap verir.
Amaç hem deride lekeli olan hücrelerin soyularak atılmasını sağlamak, hem de ciltteki renk hücrelerinde renk üretimini baskılamaktır. Leke tedavisinde ciltteki çizgilerden kurtulmak da mümkün.
Kişide leke sorununun yanında güneş hasarı, kırışıklık ve mat görüntü gibi yakınmalar varsa; hem kişinin kullanacağı ürün tedavisi, hemde yapılan peeling uygulamasıyla lekeler açılır. Bu uygulama sayesinde aynı zamanda cilde parlak, sağlıklı ve canlı bir görünüm kazandırılır.
Cildİmiz bizim en degerli hazinemiz. Güvenilir ürünler ve uzmanlara kendinizi teslim ettiğiniz taktirde güzelliginizin keyfini güvenle sürebilirsiniz. Haftaya tekrardan görüşmek üzere.

MELİKE YÜKSEL