13 Mayıs 1994'te Şırnak Gabar Dağları'nda terör örgütü tarafından kurulan pusu sonucunda şehit olan piyade er Halil Kara'nın anısına, sünnet düğününde önemli bir anma gerçekleştirildi.

Eskişehir Trafiği Emniyette Eskişehir Trafiği Emniyette

Şehidin kardeşi Semih Kara'nın oğlu Selahattin Kara için yapılan sünnet düğününde, şehidin annesi Hatice Kara tarafından torununa, büyük amcasının emaneti olan Türk bayrağı hediye edildi. Şehidin anısına düzenlenen düğünde, bu özel anlar katılanlar için oldukça anlamlı ve duygusal oldu. Gözyaşları arasında geçen törende Hatice Kara, “Şehit oğlumun emaneti olan bu Türk bayrağını torunuma verdiğim için gururluyum ve mutluyum” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Torunu Selahattin Kara, babaannesinin duygusal anlarına karşılık vererek, “Niye ağlıyorsun babaanne? Biz gururluyuz ve sevinçliyiz. Bu vatan için amcamızın verdiği mücadeleyi her zaman onurlandıracağız. Vatan savunmasında bir Halil gider ama bin Halil gelir. Biz her zaman vatanımızın savunmasında olacağız. Allah'a şükür, vatanımızı böldürmedik” dedi.

Şehidin kardeşi Semih Kara, amcasının şehit olduğu günle ilgili duygularını şu şekilde ifade etti: “13 Mayıs 1994 tarihinde hain bir pusuda şehit olan amcamızla gurur duyuyoruz. İçimiz belki acıyor ama aile olarak, bayrağımızın dalgalanması için ve vatan savunması için her zaman varız. Bugün, amcamın bıraktığı emaneti babaannemiz torunumuz Selahattin’e teslim etti. Oğlum bu emaneti kabul ederek, vatan ve millet aşkıyla sahip çıktı. Bu bayrak her zaman bizimle olacak. Şehit annemiz Hatice Kara’ya minnettarız ve onun her zaman yanındayız. Allah ondan razı olsun” dedi.