Eskişehir Çevre Yolunda Tır Araca Çarptı Eskişehir Çevre Yolunda Tır Araca Çarptı

Bu durum, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Albayrak, söz konusu projede teslim tarihlerinin iki kez ertelendiğini belirterek, bu durumun deprem riski açısından endişe verici olduğunu ifade etti. “Eskişehir, 25 yılda 24 daireyi bile teslim edemeyen bir büyükşehir belediyesi ile karşı karşıya” diyen Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bu projede yaşadığı gecikmenin, kentsel dönüşümün ve afet riskinin önemini göz ardı ettiğini vurguladı.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı, AK Parti hükümetlerinin Eskişehir’de 15 binin üzerinde konut yaptığını ve bu konutların adım adım teslim edildiğini hatırlatarak, ilçelerde de konut projelerinin sürdüğünü söyledi. Ayrıca, Odunpazarı Belediyesi’nin projelerin önünü kapatması nedeniyle yaşanan aksaklıklara da dikkat çekti.

Albayrak, Eskişehir’in bir deprem bölgesinde yer aldığını belirterek, deprem riskine karşı önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin iş yapma noktasında eksiklikler yaşadığını ifade eden Albayrak, bu konuda daha etkin ve hızlı çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunarak, kente değer katacak projelerin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. “25 yılda 24 daireyi bitiremediniz ama gelin bu şehre güzel hizmetler sunun” diyen Albayrak, şehrin gündeminin kentsel dönüşüm, deprem, trafik, su sıkıntısı ve kuraklık gibi konular olması gerektiğini vurguladı. Belediye yetkililerinden, bu konularda etkin bir şekilde çalışmaları beklediklerini söyledi.