Rojin Kabaiş, 27 Eylül tarihinde çakıl taşı toplamak için gittiği sahilden bir daha geri dönemedi. Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi Van Gölü kıyısında cesedi bulunan bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in otopsi işlemleri tamamlandı. Van Adli Tıp Kurumunda (ATK) Kabaiş’in otopsi işlemleri yaklaşık 8 saat sürdü.

Umut Akyürek'ten Çarpıcı İtiraf: "Kızım Madde Bağımlısı" Umut Akyürek'ten Çarpıcı İtiraf: "Kızım Madde Bağımlısı"

 İlk belirlemelere göre, Rojin'in cesedinin uzun süre suda kaldığı anlaşıldı. Rojin'in kıyafetlerinin üzerinde olduğu, uzun süre suda kalması sebebiyle cesedinin şiştiği ve herhangi bir darba maruz kalmadığı anlaşıldı. Kabaiş’ten, alınan 100’den fazla numunenin bir kısmının Van Adli Tıp Kurumu’na bir kısmının ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’na incelenmek için gönderileceği belirtildi.

Kabaiş’in ön otopsi inceleme sonucu raporu Van Borusuna verilmedi. Savcılığın dosyaya “gizlilik kararı” getirdiğini belirten baro, bu karar nedeniyle bilgi ve belgelerin kendileriyle paylaşılmadığını aktardı.  Hastanede dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Kabaiş’in cenazesi Van Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Diyarbakır'a doğru yola çıkarıldı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal de aileye eşlik ederek Diyarbakır'a gitti. Kabaiş’in cenazesi, Bağlar (Rezan) ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda bugün defnedilecek.