MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis açılışında DEM Partililer ile tokalaşmasının ardından grup toplantısında ses getiren yeni bir adım atmıştı.

Bahçeli, 'Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz' diyenlere sesleniyorum; şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse ‘Umut Hakkı’ndan yararlanmasının önü açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEMe uzansın, tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın.

Hodri meydan, buna varız; vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız. Türkiye ve Türk milleti için fedakârlık yapmaya, her çileye katlanmaya, her adımı atmaya kararlıyız, inançlıyız, tarih huzurunda diyorum ki, yeminliyiz. ‘Yeni Yüzyıl, Yeni Hayat, Yeni Türkiye’ temelinde bagajları boşaltalım ve milli ülküleri hep birlikte yakalayalım." şeklinde konuşmuştu.

Bakan Yerlikaya’dan Fetö Açıklaması Geldi Bakan Yerlikaya’dan Fetö Açıklaması Geldi

 Dervişoğlu Kürsüden İp Fırlattı

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilgili çağrısına sert çıktı. Kürsüden ip fırlatan Dervişoğlu, "Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz! Bu büyük milletin geleceğini katlettiniz! Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" ifadelerine yer vermişti
 
MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti grubundan o ipi istedi.Daha sonra MHP'den yapılan açıklamaya göre ip Bahçeli'ye ulaştı.

Dervişoğlu da bunun üzerine, 'Urgan'ı değil konuşmamı assın. Biz milliyetçilikten çok cumhuriyetin değerlerini savunuyoruz.' şeklinde konuştu.
  
Mhp: Genel Başkanımız, İpi Makam Odasına Astı

MHP, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun grup toplantısında kürsüden fırlattığı ipi aldıklarını açıkladı.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İYİ Parti grup toplantısında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye makam odasına koyması gerekçesiyle atılan ipi aldık. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, ipi makam odasına astı" denildi.