Çeşitli hastanelerden kolunun kesilmesi gerektiği cevabını alan Karabayır, bu seçenekleri reddederek Eskişehir Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan başarılı operasyon sonucunda kolu kesilmeden tümör temizlendi ve tedavi süreci olumlu bir şekilde tamamlandı.

Eskişehir'de Asker Eğlencesi Kanlı Bitti Eskişehir'de Asker Eğlencesi Kanlı Bitti

22 yaşındaki Elif Sultan Karabayır, Epidermolizis Bülloza hastalığı nedeniyle sol kolunda oluşan tümörle uzun süre mücadele etti. İlk olarak Ankara, İstanbul ve Antalya'daki hastanelerde tedavi arayışına giren Karabayır, bu süreçte tümörün kolunun kesilmesi gerektiği yanıtını aldı. Kolunu kaybetmek istemeyen Karabayır, sonunda Eskişehir Şehir Hastanesi'nde görev yapan Operatör Doktor Abdulkadir Kadir Calavul’a başvurdu. Doktor Calavul, kolun kesilmesine gerek olmadığını belirterek, tümörün temizlenebileceğini ve yaranın, Elif Sultan Karabayır’ın bacağından alınan deriyle kapatılabileceğini açıkladı. Operasyonun ardından tedavi süreci başarılı bir şekilde ilerledi ve Elif Sultan Karabayır’ın durumu iyiye gitmeye başladı.

Operatör Doktor Abdulkadir Kadir Calavul, yapılan ameliyatın detaylarını şu şekilde açıkladı: “Elif hastamızın sol kolunda bulunan tümörü temizledik. Önceki hastanelerde kolunun kesilebileceği söylenmişti. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici’nin aracılığıyla bana ulaştılar. Ameliyatta tümör dokusunu temizleyip, yaranın kapatılması için hastamızın kendi derisini kullandık. Şu an hasta iyi durumda ve radyoterapi sürecine başlayacak. Bir ya da iki hafta içerisinde taburcu olmayı planlıyoruz.”

Elif Sultan Karabayır, kolunun kesilmeden tedavi edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti: “22 yıldır Epidermolizis Bülloza hastalığıyla mücadele ediyorum ve kolumdaki tümör nedeniyle birçok hastaneye başvurdum. Diğer hastanelerde kolumun kesilmesi gerektiği söylendi, ancak ben bunu kabul etmedim. Abdulkadir hocama ulaştık ve o sayesinde kolum kesilmeden tedavi edildi. Şu an sadece biraz ağrılarım var ama genel olarak iyiyim. Bu süreçte destek olan aileme, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici’ye, doktorum Abdulkadir Kadir Calavul’a ve Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Mustafa Sungur’a çok teşekkür ederim.”