Şimdi gövde kaslarını güçlendirmek ve solunum kapasitesini artırmak amacıyla Eskişehir Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’ndeki tedavisine devam ediyor.

Eskişehir'de Hırsızlık İçin Girdiği Evde Can Aldı Eskişehir'de Hırsızlık İçin Girdiği Evde Can Aldı

Emirkhan Bekmurzaev, serebral palsi tanısı nedeniyle yürümekte zorlanıyordu ve duruş bozukluğu yaşıyordu. Sağlık turizmi kapsamında Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'nde iki kez tedavi gördü. İlk tedavi sürecinde yürümeye başlayan ve okulunun futbol takımına seçilen Emirkhan, şimdi üçüncü kez tedavi için Eskişehir’e geldi. Bu kez odak noktası gövde kaslarını geliştirmek ve solunum kapasitesini artırmak.

Tıp Merkezi Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir, Emirkhan'ın serebral palsi tanısıyla merkezlerinde tedavi gören bir hasta olduğunu belirtti. Emirkhan’ın 2 buçuk yaşında yürümeye başladığını ancak sık sık düştüğünü ve düzgün yürüyemediğini ifade eden Dr. Tünerir, “Emirkhan bize ilk geldiğinde 4 yaşındaydı. Yoğun bir terapi programı uygulayarak yürüyüş egzersizlerine odaklandık. Yürümekte büyük ilerleme kaydetti ve okulunda futbol takımına seçildi. Daha sonra üst ekstremitelerde kuvvetsizlik ve ince motor becerilerindeki zayıflık nedeniyle tekrar geldik. Üst ekstremite ve gövde kaslarına yönelik tedaviyle önemli gelişmeler sağladık. Şimdi tekrar merkezimize geldi ve bu süreçte gövde kaslarını güçlendirmeyi ve solunum kapasitesini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uzm. Dr. Türkan Tünerir, tedavi sürecinin detaylarını ise şu şekilde anlattı: “Havuz tedavisi bu konuda oldukça başarılı. Fizyoterapistlerimizle birebir çalışmalar yaparak hem eğlenceli bir tedavi süreci geçirmekte, hem de gövde kaslarını ve postürü düzeltmekteyiz. Ayrıca, kol robotlarımız ve el rehabilitasyon ünitemizle ince motor becerilerini geliştiriyoruz. Üçer haftalık paketlerle programlar sunduk ve bu kez üç haftalık yoğun bir tedavi programı uyguladık. Bu sayede kısa sürede daha hızlı bir gelişim elde ettik.”