İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ihbar üzerine, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti'yi Bugünlere Getiren Sır, Milletin Sesine Kulak Vermemizdir" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti'yi Bugünlere Getiren Sır, Milletin Sesine Kulak Vermemizdir"

Bakan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü ve şüphelilerin yapılan iki ayrı operasyonla yakalandığını belirtti. Toplam 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlandığını ve 22’sinin tutuklu olduğunu ifade etti.

Yerlikaya, “Bir baba olarak çok üzgünüm. Halkımızın üzüntüsünü de en derinden paylaşıyorum. Haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızların hak ettikleri cezayı alması için konunun takipçisi olacağım” dedi.

Yargılama sürecinin devam ettiğini vurgulayan Yerlikaya, çocukların korunması ve haklarının gözetilmesi konusundaki kararlılığını yineledi.