Bu yıl 15'incisi düzenlenen etkinlikte, küçük yaşlardayken yurttan ayrılan ve kendi hayatlarını kuran yüzlerce vatandaş, aileleriyle birlikte katılarak geçmiş günleri yad etti.

Eskişehir Valisi Aksoy : "Milli mücadelemizin kahramanlarını rahmetle anıyorum" Eskişehir Valisi Aksoy : "Milli mücadelemizin kahramanlarını rahmetle anıyorum"

ESYURTDER Başkanı Adnan Özbaş, "Bugün burada toplanmamızın amacı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve Geleneksel Pilav Günü'nü kutlamaktır. Yıllardır bir araya gelmeyen kardeşlerimizi buluşturmak, onların hayatlarına dokunmak bizim için önemli bir adımdır. Etkinliğimize şehir içinden ve yurt dışından da katılım oldu. Devletimizin ve yerel yönetimimizin desteğiyle bu tür etkinlikleri düzenlemek bizim için büyük bir mutluluk" dedi.

Etkinlik boyunca, Sevgi Evleri'nde kalan gençlerin de aralarında bulunduğu katılımcılar özel olarak düzenlenen etkinliklerle birlikte keyifli bir gün geçirdi. Özbaş, "Herkesin burada mutlu ve huzurlu bir gün geçirmesini sağlamak için uzun süredir hazırlıklar yapıyoruz. Bu etkinlik, geçmişteki hatıraları canlandırmak ve geleceğe umutla bakmak adına önemli bir fırsat sunuyor" şeklinde konuştu.