Toplantıya Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş'ün yanı sıra Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hasan Öz, Odunpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilal Tosun ve Tepebaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeki Sert katıldı.

Eskişehir'de Başarılı Ameliyat: Kelebek Hastası Kız Ellerini Kullanabilecek Eskişehir'de Başarılı Ameliyat: Kelebek Hastası Kız Ellerini Kullanabilecek

Çiftçilere, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçelerinde Bitkisel Üretim Planlaması, Yeni Destekleme Modeli ve Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) Yönetmeliğinde  yapılan değişiklik hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yeni Destekleme Modeli ve Bitkisel Üretim Planlaması konularında sunumlar gerçekleştirildi. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner ve Veteriner Hekim Oğuz Umur sunum yapan isimlerdi. Nizamettin Çetiner sunumunda üretimde stratejik öneme sahip 13 ürün grubunun planlama çerçevesine alındığı bilgisini paylaştı. Arpa, aspir, ayçiçeği, buğday, kolza, fasulye, mercimek, mısır, nohut, pamuk, patates, soğan ve soya bu ürünler arasında yer almaktadır. Bu ürünlerden Eskişehir havzalarında izin verilenler anlatıldı. İzin verilmeyen ürünlerin ekiminde uygulanacak işlemler hakkında bilgi verildi.

Veteriner Hekim Oğuz Umur ise hayvancılık destekleri hakkında bilgiler verdi. 41 yaş altı genç üreticilere ve kadın üreticilere yönelik teşvik ödemelerinin mevcut desteklere ek olarak yapılacağını aktardı.