Çiftler, düğün öncesi alışverişlerinde bütçelerine uygun tercihler yaparken, esnaf da damatlık setlerinde ciddi bir satış düşüşü yaşandığını ifade etti.

Dündar Sarbat, bu yıl damatlık sezonunun başladığını, ancak talebin diğer yıllara göre düşük olduğunu söyledi. “Düğün sezonu açıldı, ancak bu yıl satışlarda geçmiş yıllara kıyasla belirgin bir düşüş gözlemleniyor. 30 yıldır bu işi yapıyorum ve bu sezon, önceki yıllara göre oldukça sessiz geçiyor,” diyen Sarbat, evliliklerin yüksek maliyetlerinin damat adaylarını daha uygun seçeneklere yönlendirdiğini belirtti.

Sarbat, damatlık setlerinin fiyatlarının 3 bin ila 4 bin lira arasında değiştiğini, genellikle siyah takımların tercih edildiğini ancak gri ve lacivert seçeneklere de ilgi olduğunu ifade etti. Damatlık setlerinin gömlek, papyon, kol düğmesi, kemer ve ayakkabı gibi parçaları içerdiğini ekledi.

Eskişehir'de Başarılı Ameliyat: Kelebek Hastası Kız Ellerini Kullanabilecek Eskişehir'de Başarılı Ameliyat: Kelebek Hastası Kız Ellerini Kullanabilecek

Sarbat, genel olarak talebin azaldığını ve bu durumun sektör üzerindeki etkilerini değerlendirdi.