Eskişehir'de Mesleki Yönlendirme Toplantısı Düzenlendi Eskişehir'de Mesleki Yönlendirme Toplantısı Düzenlendi

Eskişehir’de yaşayan 67 yaşındaki Muzaffer Işık, 36 yıldır yatmadan, oturduğu yerde uyumakta. Uzun süredir KOAH hastalığı nedeniyle uyuyamadığını belirten Işık, geçtiğimiz günlerde İhlas Haber Ajansı’na verdiği röportaj sonrasında ülke genelinde büyük ilgi görmüştü. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un talimatıyla, Muzaffer Işık, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı özel bir araçla evinden alınarak Eskişehir Şehir Hastanesi’ne götürüldü ve tedavi altına alındı.

Işık’ın uyku sorununun yanı sıra diğer sağlık sorunları da değerlendiriliyor. Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sungur, Işık’ı ziyaret ederek Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlknur Akçay Şahin’den detaylı bilgi aldı.

“Ağır Derecede Uyku Apnesi Teşhisi Kondu”

Muzaffer Işık’ın tedavisini yakından takip eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlknur Akçay Şahin, Işık’ın 36 yıldır uyuyamama probleminin, ağır derecede uyku apnesinden kaynaklandığını belirtti. Dr. Şahin, “Muzaffer Bey’in yatmadan uyuyamamasının nedeni KOAH hastalığı değil, büyük ihtimalle uyku apnesi. Uyku apnesi nedeniyle kalitesiz ve kesintili bir uyku süreci yaşanıyor, bu da gündüz aşırı uykululuğa neden oluyor. Hastamızın gece uyuyamamasının ardından gün boyunca sürekli uyuklama hali yaşaması, uyku apnesinin bir belirtisi” dedi.

Dr. Şahin, hastanın tedavisinin ardından Eskişehir Şehir Hastanesi’nin donanımlı uyku laboratuvarında değerlendirilerek gerekli tetkiklerin yapılacağını ve uyku apnesi için uygun tedavi yöntemlerinin belirleneceğini belirtti.

“Tedavi Sürecimden Memnunum”

Tedavisine başlanan Muzaffer Işık, hastane personelinin ilgisinden oldukça memnun olduğunu ifade etti. Işık, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ve Sağlık Müdürlüğü’nden birçok yetkili arayarak durumum hakkında bilgi aldı ve iyi dileklerini iletti. Hemşireler ve doktorlar çok ilgili, tedavim için gereken tüm destek sağlanıyor. Şu anda tedavi sürecindeyim ve sonuçların iyi olacağına inanıyorum. Tedavinin ardından koltuğu terk edip yatağa uzandığımda rahatlayacağım. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.