Eskişehir’de toplu ulaşım ve taksi ücretlerine getirilen zamlar, vatandaşların tepkisine neden oldu. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan toplantı sonrasında alınan karara göre, tam eskart ücreti 20 TL, öğrenci eskart ücreti 10 TL olarak belirlendi. Taksi açılış ücreti ise 30 TL’den 35 TL’ye, kilometre başına ücret 30 TL’den 38 TL’ye yükseltildi.

Zam kararlarını değerlendiren vatandaşlar, bu artışların ekonomik açıdan zorlayıcı olacağını ifade ederek, özellikle Eskişehir’in öğrenci kenti olması nedeniyle toplu taşıma fiyatlarının daha uygun tutulması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, alınan kararların gözden geçirilmesini ve indirim yapılmasını talep etti.

Eskişehir'de 2 Otomobil çarpıştı: 1 Yaralı Eskişehir'de 2 Otomobil çarpıştı: 1 Yaralı

Eskiişehir Ulaşım

Eskişehir'deki öğrenciler "Eskişehir öğrenci şehri olduğu için toplu taşımaya yapılan zam mantıksız. Bir ay içinde gidip geldiğimizde ciddi miktarda para harcıyoruz. Bu durum, sınırlı bütçeye sahip öğrencileri zorluyor. Taksiye de zam yapılmış, ancak bazen toplu taşıma yetersiz kalınca taksiye binmek zorunda kalıyoruz." sözleriyle toplu ulaşım  ve taksi zamlarına  tepki gösterdi. Her şeye zam yapıldığı bir dönemde özellikle toplu taşımaya yapılan zamları desteklemediklerini aktardı.

Emekli vatandaşlar da  zamları haksız bulduğunu dile getirerek öğrenci şehri olmasıyla öne çıkan Eskişehir'in ulaşım ücretlerinin bu kadar pahalanmaması gerektiğini vurguladı. "Emekliler için indirimli kartlar var, ama çalışan kesim için durum daha zor. 17-18 bin lira maaş alan biri bile bu zamlarla zorlanır," dedi.

Asgari ücretle geçimini sağlayan ve toplu ulaşım kullanan vatandaşlar da yapılan zammın kendilerini zorlayacağını belirterek, aldıkları asgari ücretin en az 2 bin lirasının yol masrafına gideceğini kaydetti. Çalışan vatandaşlar "Ev kirası, geçim derdi, çocuklar derken bu zamlara nasıl dayanacağız? İndirim talep ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Toplu Ulaşıma Ve Taksi Ücretlerine Yapılan Zam Vatandaşların Tepkisini Çekti

Vatandaşlar toplu ulaşımla beraber taksilere gelecek zamları da eleştirdi. Eskişehir'deki mesafelerin  kısa olmasına rağmen taksi ücretklerinin  çok pahalı olması nedeniyle zorlandıklarını dile getirdi.  Vatandaşlar "İstanbul’da bile bu kadar pahalı değil. Taksimetre çok hızlı artıyor ve bu durum vatandaşları zorluyor," ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de emekli olarak geçini sağlamaya çalışan bir vatandaş yine zam kararlarına karşı olduğunu belirterek, "Eskişehir öğrenci şehri, herkes geçimini zor sağlıyor. Bu zamlar geri çekilmeli. Biz yaşlılar bile bazen toplu taşıma yerine taksi kullanmak zorunda kalıyoruz, ancak taksi zammı da çok fazla," dedi.