Eskişehir'de artan hava sıcaklıkları tüm vatandaşları bunaltırken özensiz n motosiklet sürücülerini n hayatını tehlikeye atıyor.

 Yüksek hava sıcaklığı nedeniyle koruyucu ekipmanlarını takmayan motosiklet sürücülerine sürücü kursu uzmanları uyarıda bulundu: “Düşerken genelde ilk önce kafayı ya da çeneyi vuruyorsunuz ve ilk önce elimizi koyuyoruz. O açıdan kask ve eldiven çok önemli” 

Sıcaktan Bunalarak Motosiklet Ekipmanlarını Takmayanlar Canlarını Tehlikeye Atıyor

Bazı motosiklet sürücüleri sıcaktan rahatsız oldukları için zorunlu olduğu halde kasklarını ve diğer koruma ekipmanlarını takmıyor.  Bu tutumlarıyla motosiklet sürücülerinin kendi canlarını tehlikeye attıkları vurgulayan sürücü kursu eğitmenleri alternatif çözüm önerilerinde bulundu. 

Eskişehir'de İlkokul Öğrencilerine Yeşil Ulaşım Dersi Eskişehir'de İlkokul Öğrencilerine Yeşil Ulaşım Dersi

Yaz Aylarında Ekipmansız Yola Çıkan Motosiklet Sürücülerine Alternatif Kask Ve Diğer Koruma Ekipmanları Tavsiyesi

 “Kask takmak mecburi ve 690 TL cezası var. Vatandaşlar kaskın içerisine bandana takabilirler. Zaten kask kirlenmesin diye takıyoruz onu. Mesela onun pamuklularını kullanabilirler. Kasklarda havalandırma sistemleri oluyor. Kullanan sürücü onları açacak. Ekipman olarak yazlık montlar polyester içerikli olduğu için terletebilir. O yüzden body armor dediğimiz fileli ama omuz, dirsek, göğüs ve sırt koruması olan kıyafetler mevcut. Çünkü düştüğünüz zaman genelde ilk önce kafayı ya da çeneyi vuruyorsunuz. Kask o yönden çok önemli. Ondan sonra eldiven çok önemli. Düşerken ilk önce elimizi koyuyoruz, sonra genelde omuz ve kalça çarpar. Mesela belli testlerden geçen kasklar var. Onlara dikkat edilmeli. Zaten 3-4 bin liranın altında düzgün kask alamazsınız. Kask deneyerek alınmalı ve kafaya oturduğu zaman kafatasını sıkmayacak. Artı olarak, kasklarda ilk başta yanakları sıkması gerekiyor. Ben sağa döndüğümde kaskın oynamaması gerekiyor. Artçıda kask mecburiyeti var.”