Eskişehir'de 1 yıl önce bugün göreve gelen Vali Hüseyin Aksoy, önemli projelere imza attı. 

9 Ağustos 2023'te Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Eskişehir Valiliği'ne atanan Hüseyin Aksoy, görev süresi boyunca birçok faaliyete öncülük etti.

Vali Aksoy, sürekli ve merkezi yardımlar, yetişkin dilenciliği ile çocuk işçiliğini ve dilenciliği önleme çalışmaları, kadın sağlığı eğitimleri, okul çevrelerinin güvenliği projeleri ve şehit yakınları ile gazilere sunulan hizmetleriyle öne çıkıyor.

"Güvenli Şehir Eskişehir" başlığı altında düzenlediği aylık güvenlik toplantıları aracılığıyla vatandaşlarla doğrudan iletişim kuran Vali Aksoy, esnaflarla ve iş dünyasıyla kurduğu iyi diyalog ile vatandaşın sevgisini kazanıyor.

Eskişehirli Öğrencilerden Gururlandıran Dünya Birinciliği Eskişehirli Öğrencilerden Gururlandıran Dünya Birinciliği

Eskişehir Valisi Aksoy, şehit ve gazi ailelerini evlerinde ziyaret ediyor ve makamında ağırlıyor, ayrıca kamu kurumlarının yöneticileri de şehit ve gazi ailelerini düzenli olarak ziyaret ederek bayramlarda ve diğer günlerde ihmal etmiyor. 

Vali Aksoy, üniversiteler, odalar, STK'lar ve kamu kurumları arasında etkileşim ve işbirliğini de geliştirirken, şehrin kültür ve turizm potansiyelini değerlendirerek turizm çalıştayı düzenliyor. 

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, görev süresinde okul ve okul çevrelerinin güvenliğine de büyük önem gösterdi. Denetimlerin dikkatle yapılmasını sağlayan Vali Aksoy, özellikle çocukların çalıştırılması ve dilendirilmesinin önlenmesine ve yetişkin dilenciliğine karşı ciddi çalışmalar ortaya koydu. Vali Hüseyin Aksoy, halk günü toplantıları düzenleyerek vatandaşlarla bilgi alışverişi yapıp sorunlarını giderirken, ilçelerde muhtarlar toplantısı düzenleyerek sorunları yerinde değerlendirerek çözüme kavuşturuyor.  Aynı zamanda eşi Hülya Aksoy öncülüğünde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi ile il genelinde 240 bin kadına ulaşıldı.