Eskişehir Büyükşehir Belediyesi küçükbaş hayvan üreticisine destek amacıyla kurulan ağıllarda yetiştirilen koyunların yününden, yorgan ve yastık dikerek, bu ürünler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla kırsal ilçelerde çiftçilere destek sağlamak için Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında elde edilen yünler, soğuk günlerde vatandaşların ısınmasına yardımcı olacak.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite Kayıt Tarihlerinde Değişikliğe Gitti Eskişehir Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite Kayıt Tarihlerinde Değişikliğe Gitti

Ebb Küçükbaş Hayvan Üreticisine Destek Amacıyla Kurduğu Ağıllarda Yetiştirilen Koyunların Yününden Yorgan Ve Yastık Dikerek, Ihtiyaç Sahibi Ailelere Ulaştırıyor

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje, Her Ev Bir Atölye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerinin el emeğiyle hayata geçiriliyor. Üç kadın girişimci yorgan ve yastıkları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlıyor.

Koyunlardan Elde Edilen Yünler, Yorgan Ve Yatık Haline Getirilerek Ihtiyaç Sahibi Ailelere Ulaştırılıyor

Projenin ilk aşamasında 100 aileye ulaşan yorgan ve yastıklar, bu kış 150 aileye teslim edilmesi planlanıyor. İhtiyaç sahibi aileler, kendilerine sunulan destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. Bu projeyle Eskişehir, kış aylarında da birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaya devam ediyor.