Cep telefonu fiyatlarının artmasıyla birlikte, hatalı kullanım cihazların ömrünü olumsuz etkiliyor. Telefonları darbelere karşı korumak, doğru şekilde şarj etmek ve zararlı yazılımlardan uzak tutmak, kullanım süresini uzatmanın başlıca yolları arasında yer alıyor. Yanlış şarj alışkanlıkları pil ömrünü ciddi şekilde kısaltırken cep telefonlarının toz ve su gibi dış etkenlere maruz kalması da pil sağlığına zarar veriyor.

Batarya Ömrü İçin ŞarjYüzdesi Önemli

Akıllı telefonların bilinçli kullanımı binlerce lira ödenerek alının cihazların olası ek masraflarından koruyacak. Bu nedenle telefonlar kılıfsız ve ekran koruyucusuz kullanılmaması gerekiyor. Aksi takdirde telefonlarda çizikler meydana gelir. 

Buna ek olarak cihazın ilk alındığında tüm koruyucu aksesuarların orijinal olarak kullanılması gereklidir. Yan sanayi aksesuarlar, özellikle batarya ömrünü olumsuz etkiler. Pil ömrünü korumak için telefonları yüzde 20 ila 80 aralığında şarj etmek en doğru yöntemdir.

Oyun Tutkunları Şaşkın: Steam Çöktü Mü? Oyun Tutkunları Şaşkın: Steam Çöktü Mü?

Telefonları Tozdan ve Sudan Koruyun

Telefonların toza ve suya maruz kalması hoparlörde ve ana kartta ciddi hasarlara yol açabilir. Telefonların uzun ömürlü olabilmesi için hijyenik ve dikkatli kullanılması gerekirken hassasiyet gösterilmemesi durumunda küçük hatalar büyük maliyetlerle yol açabilir.