TEKNOFEST, Antalya'daki ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.  5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali , teknoloji meraklılarını ve yarışmacıları bir araya getirirken, heyecan dolu bir teknoloji yolculuğuna ev sahipliği yapıyor.

TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, festivalin açılışında gençlerle buluştu ve teknoloji yarışmalarını gezdi. Bayraktar, festivalde sergilenen projelerden biri olan "Yerim Belli" projesini inceledi. Bu proje, çocukların ayakkabısına entegre edilen bir cihaz sayesinde, velilere çocukların konum bilgisini anlık olarak iletebilen bir sistem sunuyor.

Festivalde, 49 ana kategori ve 127 alt kategoride gerçekleştirilen teknoloji yarışmalarına toplam 1 milyon 650 bin başvuru yapıldı. Antalya'da düzenlenen 25 yarışmaya ise 1 milyon 500 binin üzerinde başvuru alındı. Etkinlik, yapay zekâdan iklim değişikliği çözüm önerilerine kadar geniş bir yelpazede yenilikçi projeleri ve uzmanları ağırlıyor.

Açılış gününde Selçuk Bayraktar, Bahçeşehir Yenidoğu Koleji öğrencilerinin "Yerim Belli" projesini detaylı bir şekilde inceledi. Öğrenciler, projeyi anlatırken Bayraktar’ın “Biraz hızlı anlatın” talebine, 7 yaşındaki bir öğrenci “Bitmedi, dur bir dakika anlatacağım” cevabıyla karşılık verdi.

Oyun Tutkunları Şaşkın: Steam Çöktü Mü? Oyun Tutkunları Şaşkın: Steam Çöktü Mü?

Festivalde ayrıca, yapay zekâ, nükleer enerji, uzay ve havacılık gibi alanlarda yenilikçi çözümler geliştiren projeler ve girişimciler de yer alıyor. Etkinlik, bu yıl teknoloji ve inovasyon alanındaki gelişmeleri daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyor.