Merhaba sevgili EskişehirHaber.com okurları, Her pazartesi iç mimarlığa dair popüler dekorasyon stilleri, konsept netliği, yapısal özellikler, yaratıcılık, işlevsellik ve iç mekanın bireysel ve hassas kompozisyonuyla ilgili konuları ele alacağım.

Mimarlık hayatımızın her alanında önemli bir yer tutuyor; dolayısıyla yaşam alanlarımızda kullanırken dikkat etmemiz gereken birçok noktaya değineceğim. Kullanım alanlarının işlevlerinin, psikolojik etkilerinin, alanın doğal ışık alımının, renk kompozisyonlarının bir iç mimarla çalışırken ihtiyaçlarınızın ve fikirlerinizin anlaşılmasının önemini vurgulayacağım.

Kısaca kendimden bahsedeyim. Ben Ecem Nurşen Kaplan Haliç Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden mezun oldum ve Yüksek Lisans eğitimime devam ediyorum. Mesleğime Alanya’da mobilya sektörüyle başlangıç yaptım ardından İstanbul’a gelerek “Evim Şahane Programı” sunucusu olan Selim Yuhay ile İstanbul'un çeşitli semtlerinde mimari projeler ve yeni yaşam alanları tasarladım.Daha sonra Gemi ve Yat sektörüne büyük bir ilgimden dolayı Yalova’ya gelerek Marine Sektöründe Dizayn departmanında tekne tasarımları aynı zamanda saha mühendisliği ve iş takibi yaparak uzun süredir mesleğimi icra etmekteyim.

İç mimarlık eğitimim ile birlikte Haliç Üniversitesi'nden yan dal “Psikoloji”eğitimi aldım. Sanatın çeşitli alanlarına ilgim var; resim, müzik, seramik ve tasarım konularında da çalışmalar yaptım. 25 yıldır soyut modern tarzda resimler çiziyorum ve uluslararası sergilere katılarak kişisel sergiler düzenliyorum. Ayrıca sanat ve mimarlık konularında sürekli olarak araştırma yaparak yeni bilgiler edinmeye devam ediyorum.

Öğrendiklerimi ve tecrübelerimi paylaşmayı çok seviyorum. Bu nedenle her pazartesi günü EskişehirHaber.com'da iç mimarlıkla ilgili konuları sizlerle paylaşacağım.

Haftaya yayınlaycağım ilk yazımda "2024 Dekorasyon Trendleri"ni ele alacağım. Bu yıl ev tasarımında bizi neler bekliyor? Hangi dekorasyon stilleri öne çıkacak? Hangi malzemeler ve renkler popüler olacak? 2024 yılında dekorasyonda nelerin trend olacağını hep birlikte göreceğiz.

O zamana kadar kendinize iyi bakın, sanatla kalın. Sevgilerimle, Ecem Nurşen Kaplan