Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle birlikte Edirne'de balık tezgahları yeniden dolmaya başladı. Edirne Balık Pazarı'nda, çeşitli balıklarla donatılan tezgahlarda sezonun ilk balıkları yerini aldı. Balıkçı esnafı Yusuf Çimen, "Bu sene istavritin bol olmasını bekliyoruz. Hava soğudukça hamsi fiyatlarının da düşeceğini öngörüyoruz," dedi. Şu anda kilosu 80 lira olan hamsinin, balık miktarının artmasıyla birlikte fiyatının da düşmesi bekleniyor.

Yüksekova'da Yolcu Uçağı Paniği: Uçak Pistten Çıktı Yüksekova'da Yolcu Uçağı Paniği: Uçak Pistten Çıktı

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen, "Gece saat 12 itibari ile kayıklar vira bismillah dedi ve ilk mahsuller, tezgaha geldi. Bu sene de inşallah palamut bol olacak, bu sene de inşallah hamsi bol olacak. Hava soğudukça da bollaştıkca da hamsi biraz daha ucuzlayacak. Geçen sene de hamsi az ve inceydi, palamut boldu. Bu yılda kesin tezgâhların olmazsa olmazı palamut olacak" dedi.

Balık almaya gelen müşteriler, bu yıl balık bolluğu yaşanmasını ve fiyatların düşmesini beklediklerini ifade ettiler. Balıkçılar da bu sezon hamsi, istavrit ve çinekop gibi balık çeşitlerinin bol olacağını öngörüyor.