Sokakta Yaşayan Adamın Büyük Değişimi Sokakta Yaşayan Adamın Büyük Değişimi

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan hattında 7.4 büyüklüğünde bir deprem beklediğini belirtti. Bölgeye yönelik uyarılarını yineleyen Görür, "Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabilir. Çünkü bu bölgedeki depremin periyodu durmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Elazığ merkezli yerel yayın yapan Kanal Fırat'a verdiği röportajda konuşan Görür, "Şu anda Tunceli'de de bir deprem bekliyorum. Erzincan'ın doğusunda bulunan Karlıova, Kuzey Anadolu Fayı'nın en doğu ucudur. Bu bölgeye Yedisu fayı diyoruz ve Erzincan ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasında yer alıyor. Bu fay hattı deprem üretecek ve bu çok uzak bir tarihte olmayacak" dedi. Görür, "Bu bölgede beklenen deprem 7'nin üzerinde bir büyüklüğe sahip olabilir ve oldukça yıkıcı olur. Her ne kadar bölgede bina ve nüfus yoğunluğu fazla olmasa da, yine de insanlarımızın hayatını kaybetme riski var" şeklinde konuştu.

Görür'ün açıklamaları, bölgenin deprem riskine dikkat çekerek yetkililerin ve halkın bu konuda hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor.