Bakan Şimşek kredi kartlarından yapılacak 750 TL'lik kesinti  ile demir kubbe inşa edileceğini belirtti. "Savunma sanayii fonu bütçe dışında bir fon. Savunma projelerine kaynak gerekiyor, kredi kartlarından yapılacak 750 TL'lik kesinti ile demir kubbe inşa edilecek. Zor bir coğrafyadayız, caydırıcılık gücünü artırmalıyız. Bu paranın bir kuruşu bile bütçeye gelmeyecek. Tamamı savunma sanayiine aktarılacak. Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu'na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın burada herhangi bir dahli yok. Paket tamamen savunmaya kaynak için ayrıldı. Bu bütçe ihtiyaçları için hazırlanmış bir tedbir paketi değildir. Özel bir fon olduğu için savunma sanayiinin haricinde harcanması mümkün değildir.” dedi.

“Enflasyonun düştü, düşmeye de devam edecek.”

“Enflasyondaki düşüş fiyat artışı anlamına gelmiyor. Enflasyonun düşüşü demek fiyatların artış hızının yavaşlaması demek. Temel mallarda yıllık enflasyon yüzde 28'e düştü. Enflasyon düşmeye devam edecek. Hizmet enflasyonu düşmeye başladı ama dünyada katılık var. Hizmetler enflasyonu zamanla gelirler politikasına güçlü tepki verecek. Enflasyon düşmeye başladıkça önümüzdeki dönem katılığı kıracağız. Zamana ihtiyaç var, sabırla politikayı uygulayacağız. " şeklinde konuştu.

 “Cari açıkta önemli bir eşikteyiz.”

“Cari açık Türkiye'nin yumuşak karnı. Cari açık geçen sene mayısta çok yüksekti. Cari açık neredeyse yüzde 1'in altına indi. Çok önemli adımlar attık. 284 ürün belirledik. Bu ürünlere krediyle dünyadan ve Türkiye'den yatırımları çekmek istiyoruz. 8 ana başlık altında 30 ürün 2030'a kadar 30 milyar dolarlık destekle. Şu anda öncelikli olan yeşil dönüşüm. Yüksek teknolojili ürün üretimine destek sağlanacak. Bunlar kalıcı olarak cari açığı aşağıya çekecek. Cari açıkta önemli bir eşikteyiz. Bu projelerin hayat geçmesiyle birlik Türkiye ekonomisinde bir yavaşlama var ama daralma yokte cari fazlayı konuşuyor olacağız." dedi.

Kredi Kartı Kesintisi Kaldırıldı: 750 TL’lik Savunma Payı Alınmayacak Kredi Kartı Kesintisi Kaldırıldı: 750 TL’lik Savunma Payı Alınmayacak

“Türkiye ekonomisinde bir yavaşlama var ama daralma yok.”

"Dönem dönem ben de denk geliyorum, imalat sanayiinin bazı göstergeleri üzerinden olumsuz değerlendirmeler görüyorum. Türkiye ekonomisinde bir yavaşlama var ama daralma yok. Yavaşlama oranı iddia edildiği kadar büyük değil." İfedelerinde bulundu.