SSK'dan emekli olmak isteyenlerin prim borçları işverenleri tarafından ödenirken, Bağ-Kur kapsamındakilerin bu borçları kendi sorumlulukları altındadır.

Altın Fiyatları Ne Kadar? 7 Eylül Cumartesi Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatları Ne Kadar? 7 Eylül Cumartesi Güncel Altın Fiyatları

Bireylerin şahıs şirketi veya limited şirket ortağı olduğunda sosyal güvenceden yararlanabilmeleri için Bağ-Kur'a üye olmaları gerekmektedir. Bağ-Kur kapsamında emeklilik başvurusu yapacak olan sigortalıların ise emeklilik için gerekli tüm prim borçlarını ödemeleri zorunludur.

SSK ve Bağ-Kur'da emeklilik şartlarının eşitlenmesi ise gündemde olsa da halihazırda resmi düzenlemelerde farklılıklar devam etmektedir. SSK'da emekli olmak için kadınların 7,200 prim günü ve 58 yaş, erkeklerin ise 7,200 prim günü ve 60 yaşını doldurması gerekmektedir. Bağ-Kur'dan emekli olabilmek içinse kadınlar 58 yaşında ve 9,000 prim günü, erkekler ise 60 yaşında ve 9,000 prim günü şartlarını birlikte sağlamaları gerekmektedir.

Bu kuralların dikkate alınması, emeklilik haklarının korunması ve sürecin sorunsuz ilerlemesi açısından önem arz etmektedir.