Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin asgari ücret seviyesinin uluslararası standartlarla kıyaslandığında yüksek olduğunu belirtti. Şimşek, "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir" şeklinde konuştu. Vergi konusuna da değinen Şimşek, düşük gelirli vatandaşlardan mümkün olduğunca az vergi alınacağını, yüksek gelir sahipleri için ise vergi kaçakçılığı cezalarının artırılacağını açıkladı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, asgari ücreti belirlemenin hükümetin değil, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Bakan Işıkhan, "Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir araya getirip müzakereleri yönetiyoruz. Temmuz ayında artış yapılmaması dikkate alınarak Ocak ayında buna göre bir artış yapılacak. Ekonomi dengesini gözetiyoruz ve kalıcı refah artışı sağlamak istiyoruz" dedi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı Eskişehir Teknik Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı

Daha önce yaptığı açıklamada ise Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmasının gündemde olmadığını belirtmişti. Meclis'te gazetecilere verdiği demeçte, "Başlangıçta belirlenen asgari ücret geçerli olacak. Temmuz ayında yaşanan enflasyon artışları ve sözleşmelerden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Ancak asgari ücretle ilgili herhangi bir ara zam düşünmüyoruz" şeklinde konuşmuştu.