2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarları, yüzde 58,46 olan yeniden değerleme oranı dikkate alınarak belirlendi. Bu kapsamda, 2024 yılı için en düşük MTV tutarı 347 TL, en yüksek MTV tutarı ise 133.572 TL olarak belirlendi. İlk taksit ödemeleri 31 Ocak 2024'e kadar yapılmıştı ve şimdi ikinci taksit ödemeleri gündemde.

MTV, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesi tarafından her yıl ocakta yıllık olarak tahakkuk ettirilmektedir. Vergi ödemeleri, ocak ve temmuz aylarında eşit iki taksitte gerçekleştirilmektedir.

İkinci Taksit Ödemeleri İçin Son Gün: Yarın

2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödeme dönemi başladı. Bu taksitlerin ödemeleri için son tarih yarın, yani 31 Temmuz 2024'tür. Ödemelerin bu tarihe kadar yapılması gerekmektedir.

Aksaray-Ankara Yolunda Otobüs Faciası! 7 Ölü, 34 Yaralı Var! Aksaray-Ankara Yolunda Otobüs Faciası! 7 Ölü, 34 Yaralı Var!

MTV Borcu Nasıl ve Nereden Ödenir?

MTV ödemeleri, çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Ödemeler, Dijital Vergi Dairesi'nin internet sitesinden (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamaları üzerinden (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) 02.00-23.45 saatleri arasında yapılabilir. Ayrıca, anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkelerdeki bankalarla faaliyet gösteren kartlar, vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığıyla da MTV ödemeleri yapılabilir.