Temmuz ayında sigara fiyatlarına yapılan artışlar, en ucuz sigaranın 61 TL, en pahalı sigaranın ise 74 TL seviyelerine çıkmasına neden olmuştu. Ancak, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya yeni bir zammın geleceğini duyurdu. Dündar, bu zam miktarının 4-5 TL civarında olacağını belirtti ve zamın Ağustos ayında gerçekleşeceğini açıkladı.

Eskişehir'de 18 Ekim Cuma Günü Sıcaklık Nasıl Seyredecek? Eskişehir'de 18 Ekim Cuma Günü Sıcaklık Nasıl Seyredecek?

Dündar, Temmuz ayında yapılması gereken zammın firmalar arasındaki rekabet nedeniyle eksik yansıtıldığını ifade ederek, “Temmuz ayında sigara fiyatlarına 8-9 TL arasında bir artış olması gerekirdi. Ancak Philip Morris grubunun fiyat listesini daha az bir miktarla güncellemesi, diğer firmaların da zammın geri kalan kısmını ertelemelerine yol açtı. Bu nedenle, Ağustos ayında ortalama 4-5 TL arasında bir zam yapılacak,” dedi.

Ağustos ayının ilk iki haftası içinde uygulanacak bu zam, tekel bayi işletmecilerini zor durumda bırakacak. Şu anda Türkiye genelinde en düşük sigara fiyatı 61 TL, en yüksek sigara fiyatı ise 74 TL seviyesinde bulunuyor.

Geçtiğimiz ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), altı aylık üretici enflasyonu verilerini açıkladı ve alkollü içki ile sigaralardaki ÖTV oranlarını artırdı. Bu vergi artışı, sigara ve alkol fiyatlarının artmasına neden oldu.