Antalya Kepez Belediyesi, Güneş, Hüsnü Karakaş, Yeşilyurt, Esentepe mahallelerinde evde temizlik operasyonları gerçekleştirmişti. Sıradaki mahalle ise Teomanpaşa oldu. 

Teomanpaşa Mahalle sakinlerinin kötü koku ve haşere şikayetiyle çöplüğe dönüşen eve müdahale edildi. Çöp evde Kepez Kaymakamlığı, Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı doğrultusunda temizlik çalışması yapıldı. Kepez Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve polis ekiplerinin katıldığı çalışmalara Mahalle Muhtarı Hüseyin Demir de eşlik etti. 

Evdeki temizlik çalışmaları saatlerce sürdü. 71 yaşındaki İ.K.'ye ait 70 metrekarelik apartman dairesinden bir kamyon dolusu atık boşaltıldı. Atıkların içinde yıllarca atılmaması sebebiyle küflü, böcekli çok sayıda eşya bulundu.

Avukatlık Ücretlerine Büyük Zam Avukatlık Ücretlerine Büyük Zam

Antalya'daki Çöp Evi Belediye Çalışanları Temizledi

Kullanılması mümkün olmayan eşyalar temizlendi. Ekipler buzdolabını açtığında yıllardır açılmadığını düşündürten manzarayla karşılaştı. Buzdolabı içindeki yiyecekler böceklenmiş ve çürümüştü. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri adeta bir çöplüğe dönüşün evin içindeki atıkları tek tek taşıyarak, kamyona yükledi. Tamamen çöplerden boşaltılan ev, belediyenin cami temizliği ekipleri tarafından deterjanlı sularla yıkanarak, hijyenik hale getirildi.

Teomanpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir, “Mahalle sakinlerimizin şikayeti üzerine eve geldik, baktık. Çöpleri görünce durumun ne kadar vahim olduğunu anladık. Kendisini uyardık. Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne konuyu ilettik. Şuanda evde temizlik çalışması yapılıyor. Maalesef iş bu noktaya kadar geldi. Kendisi emekli öğretmen, ama bu da bir hastalık” diyerek durum hakkında açıklamada bulundu.