Büyük Gıda Markalarından At ve Eşek Eti Hilesi Büyük Gıda Markalarından At ve Eşek Eti Hilesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar düzenlendiğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri ekipleri İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye’de göçmen kaçakçılarına yönelik Kalkan-27” operasyonları düzenledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmenlere yönelik son 4 gündüz süren “Kalkan-27” operasyonlarında 84 göçmen kaçakçısının ve bin 29 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin 25’i tutuklanırken, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildiği belirtildi. Yakalanan düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildiği kaydedildi.