Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan Nokta Operasyon Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan Nokta Operasyon

İlk atış testini başarıyla tamamlayan ANKA III, askeri amaçlı kullanımı için mühimmat montaj faaliyetlerine başladı. Kanat altına ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-82 güdüm kiti yerleştirildi. Ayrıca, ASELSAN tarafından üretilen Aselflir 500 elektro optik kamera ile donatılan ANKA III, mühimmatlı taksi ve uçuş testlerinin ardından atış faaliyeti için harekete geçti.

Mürted Hava Üssü’nden saat 08.30’da kalkış yapan ANKA III, Acıkır Atış Sahası'na ulaştı ve hedefe atışını başarıyla gerçekleştirdi.

Turbofan motora sahip olan ANKA III, yaklaşık yedi ton kalkış ağırlığı ile test faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından 40 bin feet irtifada görev yapabilecek ve 0.7 Mach sürate ulaşabilecek. Keşif, gözetleme ve istihbarat amaçlarının yanı sıra taarruz misyonları için de kullanılacak olan ANKA III, mühimmatlı konfigürasyonda gövde içerisindeki iki istasyonda her biri 650 kilogram, kanat iç istasyonlarında her biri 650 kilogram ve dış istasyonlarında her biri 100 kilogram mühimmat taşıyabilecek kapasiteye sahiptir.