Geçtiğimiz günlerde yapılan mazot indiriminin ardından, petrol fiyatlarında önemli bir gelişme yaşandı. Petrol fiyatları, son altı haftanın en düşük seviyesine geriledi. Peki, benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları nedir? İşte il il benzin ve mazot fiyatları...

Petrol Fiyatlarındaki Düşüş

Altın Fiyatlarında Son Durum Ne? 15 Eylül Pazar Günü Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatlarında Son Durum Ne? 15 Eylül Pazar Günü Güncel Altın Fiyatları

Son dönemde petrol fiyatları, OPEC+ toplantısı öncesi Çin’in olumlu ekonomik verilerinin talep endişelerini hafifletmesiyle birlikte altı haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. Brent petrol, Cuma günü yüzde 1,5 düşüşle üçüncü haftalık kaybını yaşadıktan sonra varil başına 81 dolara yükseldi. ABD ham petrolü ise 77 dolara yakın seviyelerde işlem görüyor.

Mazot Fiyatında İndirim

ÖTV zammının ardından benzin ve motorin fiyatları araç sahipleri için yüksek seviyelere çıkmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde mazot litre fiyatında 1 lira 47 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Mazotun litre fiyatı şu an 43 lira seviyelerine gerilemişken, benzin fiyatı motorin fiyatlarının üzerinde kalmaya devam ediyor.

Gelecek İndirimler ve Zamlar

Petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarına yönelik beklentiler artmış durumda. Şu an için benzin ve motorin litre fiyatlarında herhangi bir indirim veya zam haberi bulunmuyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin: 45,00 TL
Motorin: 43,43 TL
İstanbul Anadolu Yakası

Benzin: 44,86 TL
Motorin: 43,35 TL
Ankara

Benzin: 45,70 TL
Motorin: 44,18 TL
İzmir

Benzin: 46,10 TL
Motorin: 44,64 TL