Zorunlu trafik sigortası primlerine, 1 Eylül 2024 tarihinde zam gelmesi planlanıyor.  2024 yılı Ağustos ayında geçerli olan primler, Eylül ayında yüzde 2 oranında artırılacak.

AK Parti MYK'da Kritik Toplantı! Vatandaşın En Büyük Sorunu Erdoğan’ın Gündeminde AK Parti MYK'da Kritik Toplantı! Vatandaşın En Büyük Sorunu Erdoğan’ın Gündeminde

Eylül ayından itibaren motorlu araç sahiplerinin, zorunlu trafik sigortası için ödeyeceği primler, yayınlanan genelge çerçevesinde artış gösterecek. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) yeni düzenlemesi, sigorta piyasasında  istikrarı koruma amacı taşıyor.

Araç sahiplerinin, yeni prim oranlarına göre bütçelerini planlamaları gerekiyor. SEDDK’nin, yapılan yeni düzenleme kapsamınsa, araç grubu ve kullanım türüne bağlı olarak değişen azami primlerde eylül ayında  yüzde 2 artış olacak.

Eylül ayından itibaren, motorlu araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası için ödeyeceği primler, bu yeni düzenleme çerçevesinde artış gösterecek.

SEDDK'nın bu adımı, sigorta piyasasında düzenlemeleri ve istikrarı koruma amacı taşıyor. Sigorta poliçelerinin güncellenmesi ve bu değişikliğin etkileri hakkında detaylı bilgi almak için sigorta şirketleriyle iletişime geçilmesi bekleniyor.