Sosyal medyada ve basında sıkça yer alan bir figür olan "Yürüyen Adam" sürücüler tarafından tanınan bir isimdi. Yaklaşık iki gündür kayıp olan Selami Salman, yapılan araştırmalar sonucu evinde ölü olarak bulundu.

Kahramanmaraş'ta Deprem! Kahramanmaraş'ta Deprem!

Uzun yıllardır, hergün  D100 karayolunda, Tuzla ile Maltepe arasında kilometrelerce yürüyen Selami Salman, yakınlarının polis ekiplerine bildirilmesi sonucu evinde ölü bulundu.

İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı Kavakpınar Mahallesi, Terzi Sokak'taki bir evde, bulunduğu bildirildi. Saat 21.00 sıralarında olay yerine sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Salman'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme çalışmalarının ardından, Selami Salman'ın cenazesi ölüm nedeninin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı.

Selami Salman'ın annesi Medine Salman, oğlu hakkında duygusal bir açıklamada bulundu. Genç yaşlarda neşeli bir kişilik olan Selami Salman'ın, nişanlı olduğu kadın tarafından reddedilmesinin ardından psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini belirtti.

9 yıl süren nişanın bozulması ve yaklaşık 10 yıl önce yaşadığı kafa travmasının, Salman’ın psikolojisini derinden etkilediğini aktaran Medine Salman, bu olaylardan sonra oğlunun sürekli yollarda yürümeye başladığını ifade etti.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki tur attığını belirten Salman, yürüyüşlerinin kendisine iyi geldiğini ve herhangi bir sıkıntı yaşamadığını belirten yürüyen adamın annesi Medine Salman, oğlunun eski neşesini kaybettiğini ve sağlıklı olmasını istediğini belirtti. Kendisinin de eşinin vefatından sonra 33 yıldır yalnız yaşadığını ifade eden Medine Salman, Selami Salman’ın uzun süre yollarda dolaşmasının sağlık sorunlarından kaynaklandığını ve tedavi edilmesini istediğini vurguladı.