2025 Yılına girilmesiyle, IMEI kayıt ücretinin mevcut seviyesinden önemli bir artış göstermesi bekleniyor. 2024 yılı itibarıyla IMEI kayıt ücreti 31 bin 692 TL iken, 2025 yılı için bu ücretin yüzde 45 artışla 46 bin TL’ye yükselebileceği iddia ediliyor. Toplam 15 rakamdan oluşan İMEİkodu, cep telefonlarının güvenliğini sağlamak için her bir cihaz için ayrı olarak üretiliyor. Yurt dışı seyahatlerinde bireysel olarak telefon getirmek isteyenlerin de satın aldıkları telefonu kullanabilmeleri için bu koda ihtiyacı oluyor.

Eskişehir'de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin konuyla ilgili,  “Biz yerel esnaf olarak kararı gayet olumlu karşılıyoruz çünkü ürün satmamız daha kolaylaşıyor, yurt dışından gelecek telefon sayısı daha aza düşüyor. O yüzden daha fazla ürün satabiliyoruz. Fiyat değişimiyle ilgili son gün 31 Aralık. O tarihe kadar eski fiyattan yararlanmak için İMEİ kayıt işlemi yaptırabilirler. Eğer yurt dışından telefon getiriyorsak vergilerini ödeyip kaydettirmeye dikkat edeceğiz çünkü kullanım süreleri 120 gün. Pasaport kayıt harçları E-Devlet üzerinden ödeniyor. Daha sonrasında da İMEİ kayıt işlemleri yine E-Devlet'ten yapılıyor. Burada İMEİ kaydederken doğru yazmaya dikkat etmek gerekiyor" dedi.

Yüzde 25 Zam Sınırı Kalktı! Kiralarda Yüzde 120’ye Varan Artış Var Yüzde 25 Zam Sınırı Kalktı! Kiralarda Yüzde 120’ye Varan Artış Var