Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini CHP’nin Dijital Gazetesi olan Belediye Gazetesi’ne anlattı:
Yılmaz Büyükerşen verdiği röportajda şu ifadeleri verdi;
“Eskişehir’de turizm potansiyelini ve altyapısını geliştirmeyi hedefledik. Bu kapsamda tematik parklar açtık, kültür-sanat etkinlikleri ve festivaller düzenledik, kırsalda turizm çalışmaları başlattık. Eskişehir, son beş yılda turizmde en yüksek orana ulaştı. Sürdürülebilir turizm için çalışmalarımıza devam ettik. CHP’li 11 büyükşehir belediyesinin turizm müdürlüklerinin ortak çalışmalarıyla ulusal çapta birlikte hareket ettiğimizi gösterdik. Türkiye’nin turizm gelirlerinin %85’lik kısmının CHP’li 11 büyükşehir sayesinde kazanıldığı görüldü. Deniz, kum, güneş turizmi kadar kültür turizminin de bir kentin gelişmesinde öncü olduğunu düşünüyorum. Eskişehir’e gelen yerli ve yabancı turistler, kent turizmi ya da belediyecilik turizmi ifadesini kullanmaya başladı.
Eskişehir’de gezilebilecek turistik merkezlerin sayısını artırdık. Eskişehir, daha önce bir günde gezilebiliyordu. Ancak günümüzde profesyonel turların, kültür-sanat etkinliklerinin düzenlediği bir turizm merkezi oldu. Kentimizde hamam kültürünü yaşatmak amacıyla 2022 yılında “Hamam Müzesi” açtık. “Berna Türemen Kedi Sanat Evi”, “Ali İsmail Türemen Sanat Evi”, “İmren Erşen Oya Müzesi” ve “Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarımı Müzesi”, hizmete sunduğumuz önemli merkezler arasında yer alıyor.
Pandemiden sonra açık alan etkinliklerini artırdık, kırsaldaki faaliyetlere ağırlık verdik. Frig Vadisine ulaşımın kalitesini yükselttik. Turistik ulaşım araçlarını hizmete sunduk, yolları ve tabelaları yeniledik, karavanlar için park alanı oluşturduk, kırsalda ev pansiyonculuğunu yaygınlaştırdık ve yeme-içme olanaklarını çeşitlendirdik. Gündemimize aldığımız yatırımlarla bölgemizi destekledik, ziyaretçilerin, konaklama süresini uzatmasını sağladık. Çevre kentlerden gelen ziyaretçiler, sanat etkinliklerine katılıyor, ilçelerde merak uyandıran gezi rotalarını keşfediyor. Turizme ilgi, özel sektöre ve devletin diğer kurumlarına da ilham kaynağı oldu. Kentimizde konaklama potansiyeli daha önce düşüktü, şu anda 100’den fazla turizm tesisiyle hizmet veriyoruz, kalifiye personel yetiştirmeye devam ediyoruz. 2019 yılında Eskişehir’de 30 civarında profesyonel turist rehberi vardı, bu sayı 100’ü geçti. Kentimizde kültürsanat turizmini geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hızla ilerleyen bir projemiz de Odunpazarı bölgesindeki Sanat Sokağı. Yeni projelerle iç ve dış turizmde önemli bir destinasyon olacağız.”