Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yayınlanan duyuruya göre bu sene sonunda bitmesi beklenen ehliyet değiştirme başvurusu normal harç tarifesi üzerinden yapılacak.

Fetullah Gülen Hayatını Kaybetti! Örgüt İçi Kavga Şiddetleniyor Fetullah Gülen Hayatını Kaybetti! Örgüt İçi Kavga Şiddetleniyor

1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Belirlenen tarihe kadar yeni ehliyet almayanların sürücü belgelerinin iptal edileceğinin belirtildiği açıklamada, ehliyet yenileme son başvuru tarihi hatırlatıldı. Ehliyet yenileme için gerekli belgeler sağlık raporu, bir adet biyometrik fotoğraf ve yenileme ücreti olacak.

Peki, Ehliyet Yenileme Ne Zaman Bitecek? Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğu, bu tarihten sonra eski sürücü belgelerinin geçersiz olacağı ve değiştirilmesinin normal harç tarifesi üzerinden yapılacağı belirtildi.Tüm nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilebilecek sürücü belgesi başvurusu için sağlık raporu, bir adet biyometrik fotoğraf ve 15 lira yenileme ücreti istendiği ifade edildi.

Başvuru İçin Gereken Belgeler

-Ehliyetini yenilemek isteyenlerin eski sürücü belgesini ibraz etmeleri,
 -15 liralık başvuru ücretini ödemeleri,
 -Yetkili sağlık kuruluşlarından alınmış sürücü sağlık raporunu sunmaları,
 -Son 6 ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf,Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nden (MERNİS) kayıtlı açık adreslerini bildirmeleri gerekiyor.
Adres bilgileri sistemde kayıtlı olanlar, sürücü belgelerinin yurt içindeki istedikleri adrese teslim edilmesini talep edebiliyor. 

Sürücü Belgesi Randevusu Nasıl Alınır?

Eski tip sürücü belgesini değiştirmek için randevular, randevu.nvi.gov.tr üzerinden veya Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından oluşturulabiliyor.

Sürücü belgesi başvurusu ise Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapılıyor.