Bakanlık, konuyla ilgili bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında dolaşan haberlerin doğruluğunu reddetti. Böyle bir kararın veya açıklamanın olmadığını belirtti.

MEB'den Yazılı Açıklama Yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, tatil süresinin kısaltılacağına dair iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

Bakanlık, internette yayılan bu tarz haberlerin gerçeklikle bir ilgisi olmadığını, insanları yanıltan bilgiler içerdiğini ifade etti.

Bakanlık yetkilileri, eğitim öğretim takviminde herhangi bir değişiklik yapıldığına dair resmi bir açıklamanın olmadığını belirtti.

Veliler ve öğrencilerin bu tür söylentilere itibar etmemesi gerektiğini söyledi.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Tarihleri Belirlendi

MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılı tarihlerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 2 Eylül 2024 Pazartesi günü başlıyor.

 Yeni eğitim öğretim yılı ilk dönem, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlıyor. 17 Ocak 2025 Cuma günü de sona eriyor.

Okul öncesi eğitimle ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül tarihlerinde uyum eğitimleri gerçekleştirileceği bildirildi.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları için ise okul hakkında bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları yapılacağı söylendi.

Uyum ve Bilgilendirme Çalışmaları Uygulaması

Millî Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin akademik ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli uyum ve bilgilendirme çalışmaları yapıyor.

Bu kapsamda, pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik olarak da gerekli rehberlik hizmetleri sunuluyor. 

Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi

Asılsız Haberlere İtibar Etmeyin!

MEB yetkilileri, eğitim öğretim süreciyle ilgili yapılacak değişikliklerin her zaman resmi kanallar aracılığıyla duyurulduğunu hatırlattı.

Spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Bakanlık, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak için resmî açıklamaların takip edilmesinin önemine dikkat çekti.

Sonuç olarak, yaz tatili süresinin kısaltılacağına dair iddiaların asılsız olduğu ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı takviminin belirlenen şekilde uygulanacağı bildirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim süreçlerinin planlanması ve uygulanmasında her zaman şeffaf bilgilendirme yapmaya devam edeceğini belirtti.