Yargıda yeni düzenlemeler içeren 22 maddelik kanun TBMM’ne teklif edildi. 22 maddelik kanun teklifiyle çekişmeli boşanmalarda yargı yükünün de hafiflemesi amaçlanıyor. Bu kanunla birlikte yeniden dava açma süresi 3 yıldan bir yıla düşürülecek ve dava açmak için eşlerden birinin talep etmesi yeterli olacak.

Devlet Memurlarına Müjde! Devlet Memurlarına Müjde!

Hukukçular Boşanmaların Artacağını Öngörüyor

Hukukçular, teklifin kabul edilmesi durumunun boşanma aşamasındaki aileler için olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyor. Avukat Cengiz Hortoğlu 3 yıl bekleme süresine dikkat çekerek “"Bunun bir yıla indirilmesi eşler arasındaki ihtilafı da azaltacak." diye konuşan Hortoğlu, "Eşler ihtilafa düştüğünde o dava ne kadar erken hızlı bir şekilde sonuçlanırsa iki taraf için de o kadar iyi olur." dedi. 

"Mahkemeye gittiğinde artık boşanmak için eşin sorunlarını kusurlarını ispat etmesi gerekmeyecek." ifadelerini kullanan Hortoğlu, "Bu yasanın çıkmasıyla birlikte nasıl olsa bu dava reddedilince bir yıl sonra yine dava açacak. 'En iyisi, kabul edeyim' veya 'Anlaşmalı olarak boşanayım' düşüncesinin önünü açabilir." ifadelerini kullandı.