Eskişehir'de Uluönder'de bıçaklı saldırıda yalanan vatandaşlar kaldırıldıkları hastanede tedavi görüyorlar. Yaralılardan Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Cumali Özemek yaşadığı panik anını aktardı.

Cumali Özemek

Olay anında saldırganın boynundan bıçakladığı 57 yaşındaki Cumali Özemek,yaşadığı korkuyu "Caminin bahçesinde oturup, çay içiyordum arkadaşlarla. Oradan birisi geldi, elinde döner bıçağı gibi bir bıçağı sallayarak geliyordu. Boğazıma vurdu bıçağı. 7 kişiyi bıçakladı orada. Yakaladılar. Durup dururken kimsenin suçu yok. Kasklı, kadın mı erkek mi belli değildi. Herkes telaşa kapıldı, birbirine girdi millet. Adamı görünce terörist zannettim. Anca terörist yapar böyle dedim. Şu anda çok iyiyim. Doktorlar 'iyisin' diyorlar. Doktor, 'eğer yarım santimetre daha kesilmiş olsaydı sen ölürmüşsün, şanslıymışsın' diyor.” ifadeleriyle anlattı.

“Can pazarı oldu, yaklaşanı bıçaklıyordu...”
Saldırıda yaralanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nde tedavi gören 64 yaşındaki Metin Korkmaz, “Bir tanesi koşarak geldi, birini bıçakladı. İkincisini de bıçaklayacaktı o kaçtı. Geldi önümde düştü, ben de dedim ki 'ya yapma ayıptır', bana 'sana ne' dedi. Bana da vurdu, sonra gitti. Önümde bir kişi vardı, onu göbeğinden, bir tane daha adam vardı onu da kalçasından vurdu gitti, sonra göremedim zaten. Ambulans geldi, beni buraya getirdi. Can pazarı oldu, yaklaşanı bıçaklıyordu. dedi

Metin Korkmaz

Eskişehir'de İş İnsanlarına Yönelik Silahlı Saldırı Davası Ertelendi Eskişehir'de İş İnsanlarına Yönelik Silahlı Saldırı Davası Ertelendi

Metin Korkmaz anlatımına "Caminin çay ocağıydı. Şaşırmayı geçtim, korktum bile. Motosiklet sürenler gibiydi. Saldırı beklemiyorduk, beklesek en azından bir sandalye alır adama vururdum. Adam düştü oradaki adamı bıçaklayacaktı sırtından. Ayıptır falan deyince onu bıraktı bana geldi. Bastı bıçağı gitti. Kanamamı zor durdurdular. Ameliyat yaptılar, şimdi iyiyim. İki gündür yatıyorum, iki gün daha yatacaksın diyorlar. Nasip. Caminin bahçesinde bir arkadaş daha vardı çay içecektik. Öyle olay olunca ayıralım derken, bu duruma geldik. Adamın biri, adamın birine vururken 'yapma, etme' dedim diye bu duruma geldim. 18-20 yaşındaymış evet, tutuklanmış ama ne yapayım. Şikayetçi olduk ama ne olacak, bu duruma geldikten sonra” ifadeleriyle devam etti.

Tevfik Arslan

Bıçaklı saldırganın karnından ve elinden yaraladığı  4 çocuk babası 71 yaşındaki Tevfik Arslan ise bıçağın karnına 3-4 santimetre kadar girdiğini belirtti.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde tedavisi devam eden Tevfik Arslan "“Duvarın oradan genç bir çocuk geliyordu, bir baktım elinde bıçak. 20-25 santimetre uzunluğunda vardı. Bana doğru gelince tuttum ben ama yine de bıçak 3-4 santimetre girdi. Yanımdaki arkadaş bağırınca kaçtı. İleri gidince birisi çelme takıp düşürmüş, oradan da polis geçiyormuş o yakalamış. Tramvay durağının oraya girmiş, adamı arkasından vurmuş, bıçaklamış. Kaskı falan fark etmedim, yanımızdan geçiyordu. Orada arkadaşla konuşuyorduk biz. Camiden çıktık, biraz orada oturuyorduk. Sonra herkes evine gidecekti. Şimdi iyiyim, şükür bir şeyim yok. Oturduğumuz yerde kimse kimseyi tanımaz, sağdan soldan gelen herkes namazını kılar gider.” aktardı.