Adana Ceyhan’da yaşayan ev hanımı Demet Kutluakdoğan (31) ile devlet memuru eşinin geçtiğimiz Haziran ayında özel hastanede Burak ismini verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Aile bebeklerine 7 günlükken çocuk cerrahisi bölümünde çalışan Op. Dr. A.B.K.’ye sünnet ettirdi.
Bebeklerini sünnet eden aileye ameliyatın başarılı geçtiğini söylediler ve eve gönderdiler. Ancak annesi Burak 2 buçuk yaşındayken idrarını sünnet dikişinden yaptığını fark etti. Bunun üzerine aile bebeklerini yeniden hastaneye götürdü.
Op. Dr. A.B.K. ise ameliyat sırasında komplikasyon olduğunu ve hatasını kabul etti ve bebeklerini 6 aylık olunca yeniden ameliyat ederek, hatasını düzelteceğini söyledi. Ailede bu durumdan dolayı doktordan şikayetçi olmadı.
Burak 6 aylık olunca hastaneye götürüldü ve yeniden ameliyat edildi. Ancak Burak’ın idrar sorunu ameliyattan sonra da düzelmedi. Bebeklerini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine götüren aileye, sünnetin ve ameliyatın yanlış yapıldığı bilgisi verildi ve yeni bir ameliyat ile sorunun düzeltileceği söylendi.
Bunun üzerine özel hastanede görev yapan doktora giden aileye Op. Dr. A.B.K., “Ben elimden geleni yaptım” savunmasını yaptı.
Hastanenin ve doktorun duruma kayıtsız kalmasının ardından aile önce Adana İl Sağlık Müdürlüğüne sonra da savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.
Anne Demet Kutluakdoğan, İhlas Haber Ajansı’na bu şekilde konuştu: “Tamamen dini hassasiyetimizden dolayı oğlumu sünnet ettirdik. Sünnetten yaklaşık iki buçuk ay sonra oğlumun altını değiştirirken iki delikten idrar yaptığını fark ettim. Sünnet dikişlerinin olduğu hizada fazladan bir delik vardı. Hemen doktora gittik, doktor kontrol etti ve sünnette bir komplikasyon oluştuğunu, bu yüzden 6 aylık olduğunda hatasını telafi etmek için oğluma tekrar bir operasyon yapacağını söyledi. Bu süreçte doktordan herhangi bir şikayette bulunmadık çünkü hatasını kabul etti ve telafi edeceğini belirtti. Oğlumuz 6 aylık olduğunda tekrar ameliyat oldu ancak yine delik kapanmadı ve doktor başarısız oldu”.
Oğlunun 2 yaşında yeniden ameliyat olması gerektiğini söyleyen anne sözlerine şöyle devam etti: “Oğlum 6 aylıkken vücuduna genel anestezi almak zorunda kaldı, ameliyat öncesi ve sonrasında birçok tıbbi müdahaleye maruz kaldı. Oğlumu boşuna ameliyat etti ve bunun sonucunda oğlum tekrar ameliyat olmak zorunda. Bunun maddi yükümlülüğü bize ait, maddi ve manevi olarak kayıptayız. Kapatma ameliyatlarında sayı arttıkça başarı oranı azalıyormuş. Doktor ehli olmadığı bir ameliyatı yaparak benim oğlumun bir sonraki ameliyatta tamamen iyileşme şansını, başarısını da azaltmış oldu”
Hastane ve doktordan sonuna kadar şikayet olduğunu söyleyen anne: “Eğer doktor bize ilk ameliyatta bu işin ehli olmadığını, daha profesyonel kişilere götürmemizi söyleseydi biz o zaman başka bir doktora götürürdük, en azından oğlumun ameliyatının başarı şansı artardı. Oğlum şu an 8 aylık. 2 yaşına gelince bu sorundan dolayı tekrar bir ameliyat olmak zorunda. Hastane, şikayetimiz üzerine sadece doktoru işten çıkardı. Bunu benim için yapmadı zaten, olay duyulursa kendi itibarını zedelememek için yaptı. Aynı zamanda hastane, İl Sağlık Müdürlüğüne yaptığımız dilekçemize karşılık verdiği savunmada, oğlumun sünnetini idrar yapamama şikayetinden dolayı yaptırdığımızı öne sürdü. Biz sonuna kadar şikayetçiyiz.” sözlerinde bulundu.
Bu olayın ardından Özel Güzelyalı Hastanesi ameliyatı yapan doktoru işten çıkardıl ve aileye yardımda bulundu.