Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen ve sonrasında Meclis'te kabul edilerek yasal düzenleme getirilen toplu sözleşme ikramiyesi, tüm sendikalı memurlara ödenecek. İkramiyeler, 15 Ağustos itibarıyla maaşlarla birlikte hesaplara yatırılacak.

Eskişehir'in de İçinde Olduğu 23 ilde Gürz-15 Operasyonları: 88 yakalama Eskişehir'in de İçinde Olduğu 23 ilde Gürz-15 Operasyonları: 88 yakalama

Türkiye'de 2 milyonu aşkın memurun beklediği toplu sözleşme ikramiyesiyle ilgili Sosyal Güvenlik (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, "Toplu sözleşme ikramiyesi, her ay sendikalı memurların maaşlarına 641 lira 81 kuruş olarak yansıyacak. Yüzde 2'lik sendika üyelik barajı kaldırıldı ve tüm sendikalı memurlar bu ödemeden yararlanacak" kaydetti. 

İkramiyeler, 15 Ağustos'ta maaşlarla birlikte ödenecek. Temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de toplam 2 milyon 251 bin 330 sendikalı memur bulunuyor. Bu da memurların yüzde 74,18'inin sendikalı olduğunu gösteriyor. Sendikal örgütlenmeye de destek sağlayan bu düzenleme, memurların maaşlarına ek olarak düzenli ödemeler getirecek.