Geçtiğimiz hafta Bursa'daki Yeşil Cami'de yaşanan benzer bir olayda, şortla camiye girmek istemeyen erkek turistler kadınlara yönelik bulundurulan etekleri giymiş, bu görüntüler sosyal medyada büyük ilgi çekmişti.

Benzer görüntüler, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami'de de yaşandı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan camiyi ziyaret eden turistler, camiye girerken adaba uygun giyinmek için girişte bulunan giyim kuralına uyuyorlar.

Kadınlar başörtüsü takarak içeri girerken, şort giyen erkekler, etek giyerek bacaklarını kapatıyor.

“Turistlerin Hassasiyeti Bizleri Mutlu Ediyor”

Sur İlçe Müftülüğüne bağlı cami rehberi Yaser Aydın, Diyarbakır Ulu Cami'nin hem Türkiye hem de Anadolu için önemli bir yapı olduğunu ve yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldiğini belirtti. 

Bakan Yerlikaya Açıkladı: Discord Görüntüleri Kurgu Çıktı Bakan Yerlikaya Açıkladı: Discord Görüntüleri Kurgu Çıktı

Aydın, “Yabancı turistlerin ilk uğramak istedikleri yerlerin başında Ulu Cami geliyor. Cami girişinde yer alan 6 dildeki giyim kuralları panomuz, ziyaretçileri bilgilendiriyor. Başörtüsü veya uzun kıyafet ihtiyacı olanlar, girişte ücretsiz olarak sağlanan kıyafetleri kullanabiliyor” dedi.
Bursa'daki renkli görüntülerin aslında Ulu Cami'de yıllardır karşılaşılan bir durum olduğunu ifade eden Aydın, "Son 5 yıl içerisinde birçok kez yabancı erkek ziyaretçilerin kadınlar için hazırlanmış etekleri giyip cami adabına uymak için bacaklarını kapattıklarına şahit olduk. Yabancı turistlerin bu hassasiyeti, cami cemaatini de çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Bu tür örnekler, turistlerin cami ziyaretleri sırasında dini ve kültürel hassasiyetlere ne kadar saygılı olduklarını gözler önüne seriyor.