Son dönemde vize taleplerinin reddedilmesi ve randevu sıkıntıları, yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşları zora sokuyor. Bu durum, birçok meslek grubunun yeşil pasaport almak için harekete geçmesine neden oldu.

Bir çok ülkeye vizeden muafiyet sağladığı için yeşil pasaport talep eden vatandaşların sayısı hızla arttı. 

Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir

 Ancak, Avrupa ülkelerinin yeşil pasaport sahiplerine de vize uygulayabileceği endişesi, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarının yeni taleplere olumsuz yaklaşmasına yol açıyor.

Bu nedenle Meclis’te bu konuyla ilgili sunulan yasa tekliflerinin sayısı 19'a yükseldi. CHP, MHP, DP, DEVA, YRP ve İYİ Parti tarafından hazırlanan tekliflerle, eczacılar, gazeteciler, TIR şoförleri, belde belediye başkanları, serbest muhasebeciler, hakim ve savcılar, engelli memurlar, bekçiler, muhtarlar, gardiyanlar, özel sektördeki doktorlar, tiyatro sanatçıları, öğretim üyeleri, TBMM danışmanları ve sendika yöneticilerine yeşil pasaport verilmesi talep ediliyor.

Yeşil pasaport düzenlemelerinin nasıl şekilleneceği ve bu taleplerin ne zaman karşılanabileceği ise ilerleyen dönemlerde netlik kazanacak.