Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 100'e giren 11 başarılı öğrenciye yönelik bir ödül töreni düzenledi. 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testleri (AYT) olarak iki oturumdan oluşan sınavın sonuçları 13 Ağustos'ta açıklanmıştı. Eskişehir’den başarıyla ilk 100’e giren öğrenciler; Kerem Kahraman, Deniz Türker, Umut Erdem Kıçır, Eylül Mengübaş, Üzüm Naz Sevinç, Muhammed Yusuf Yavuz, Metin Arda Perçinler, Salattin Yağız Gülmez, Buğra Erezer, Melek Yücel, Barış Özger ve Onuralp Leblebiciler oldu.

Başarılı öğrenciler, 16 Ağustos saat 11.00'de Vali Aksoy tarafından Yunus Emre Toplantı Salonu’nda kabul edildi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın da katıldı. Şehir dışında oldukları için Barış Özger ve Onuralp Leblebiciler törene katılamadı. Diğer 11 öğrenci ise aileleriyle birlikte törene iştirak ederek başarılarını kutladılar.

Vali Aksoy, törende öğrencilere tek tek söz hakkı vererek tanıştı ve hepsine başarılarından dolayı hediyeler takdim etti. Ayrıca, Vali Aksoy, öğrencilere üniversite yaşamlarında başarılar dileyerek topluca bir fotoğraf çektirdi.

Eskişehirli Öğrencilerden Gururlandıran Dünya Birinciliği Eskişehirli Öğrencilerden Gururlandıran Dünya Birinciliği

Konuşmasında, Vali Aksoy, öğrencilerin başarısını övgüyle karşıladığını ifade ederek, "Bu gençler ülkemizi 21. yüzyılda daha iyi bir konuma taşıyacak olan nesildir. Onların başarılarıyla gurur duyuyoruz ve önümüzdeki süreçte de başarılarını izlemeye devam edeceğiz. Ayrıca, bu başarının arkasında büyük katkıları olan ailelerimize, öğretmenlerimize ve eğitim kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.