Eskişehir'de Depreme Karşı Bilinçli Nesiller: Deprem Farkındalık Projesi Eskişehir'de Depreme Karşı Bilinçli Nesiller: Deprem Farkındalık Projesi

Aksoy mesajında, Türk basınına yönelik sansürün kaldırılmasının ve bu günün Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanmasının önemine vurgu yaptı. Demokrasi kültürünün önemli bir parçası olan özgür bir basın ortamının varlığının toplum için ne kadar kıymetli olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, iletişim çağında medyanın toplumu bilgilendirmenin yanı sıra devlet ile vatandaş arasındaki iletişimi sağlamada da kritik bir rol oynadığını belirtti.

Aksoy, günümüzde doğru ve tarafsız haberin öneminin arttığına dikkat çekerek, basın mensuplarının kamuoyunun vicdanını temsil ettiğini ve meslek ahlakına bağlı kalarak önemli bir özveriyle çalıştığını vurguladı. Mesajının sonunda, Eskişehir basın camiasının Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik eden Vali Aksoy, hayatını kaybeden basın mensuplarını rahmetle anarak, basın camiasının tüm mensuplarına sağlık, afiyet ve mutluluklar diledi.