Dr. Filiz Çalışkan Esen, soğuk havalarda vücudumuzun daha fazla enerji harcadığını ve bu nedenle beslenmemize özen göstermemiz gerektiğini vurguladı. Özellikle C vitamini açısından zengin besinlerin portakal, limon, kivi, brokolinin tüketilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruduğunu belirtti. Beslenmemizde proteinin de önemli bir yeri var. Balık, tavuk, yumurta ve baklagiller protein kaynaklarının kas kütlesini koruyarak vücut direncini arttırırken, bol sıvı tüketmenin, özellikle kış aylarında cilt sağlığı ve toksinlerin atılması için önemli olduğunu belirtti.

Sağlıklı Atıştırmalıklar ve Bitki Çayları Sağlıklı ve Koruyucu Alternatifler Arasında 

Soğuk havalarda iştahımızın artabileceğini ve bu dönemde sağlıksız atıştırmalıklardan kaçınmamız gerektiğini belirten uzmanlar, ceviz, badem gibi kuruyemişlerin sağlıklı ve doyurucu bir alternatif olduğunu söylerken, bitki çaylarının da hem sıvı ihtiyacını karşıladığını hem de vücudu rahatlattığını belirtiyorlar.

D Vitamini ve Egzersiz Çok Önemli

Uzmanlar, Kış aylarında güneş ışığının azalması nedeniyle D vitamini eksikliği yaşanabileceğini, güneşli günlerde açık havada vakit geçirmenin ve D vitamini takviyesi almanın önemini vurgularken, Ayrıca düzenli egzersizin de bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyorlar.

Domuz Eti İçeren Ürünler Nasıl Anlaşılır Domuz Eti İçeren Ürünler Nasıl Anlaşılır

Dr. Filiz Çalışkan Esen'in önerilerine göre, kış aylarında sağlıklı kalabilmek için özellikle ;
•    C vitamini açısından zengin besinler tüketmek
•    Protein alımına dikkat etmek
•    Bol sıvı tüketmek
•    Sağlıklı atıştırmalıklar tercih etmek
•    D vitamini almak
•    Düzenli egzersiz yapmak
gibi alışkanlıklar edinmemiz gerekiyor. Bu sayede soğuk havalardan etkilenmeden sağlıklı bir kış geçirebiliriz.