Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir

Uyku hastalıklarının, birçok kişinin hayatını olumsuz etkilediği gözlemlendi. Uzmanlar, gece uykusunun yetersiz alınmasının gün içinde dikkatsizlik başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olduğunu vurguladı. Bu nedenle uyku problemleri yaşayan kişilerin ilk yapması gereken uyku hekimlerine başvurmaları gerekiyor. Eskişehir Şehir Hastanesi uzmanları, uyku hastalıklarının  genetik yollarla insana kan bağı bulunan kişilerden taşınabildiğini belirtti.

 “Ailevi uyku problemi olanlarda ne yazık ki genetik geçişli olarak sonraki nesilde veya kan bağı olan kişilerde bu problemlerin yaşanma ihtimali çok yüksek” 

Ülkemizdeki vatandaşların büyük bir kesimi uyku problemlerinin yol açabileceği sorunlar konusunda bilinçsiz kaldığını aktaran Eskişehir Şehir Hastanesi uzmanları, uykuya dalmakta zorlanan, uyuyamayan herkesin gerekli tetkik ve tedavileri yaptırması gerektiğinin altını çiziyor.

Ailevi uyku problemi olanların, kendilerinden sonraki nesillere bu hastalığı aktarması çok yüksek bir olasılık. "Çok ciddi horlama, nefes durma problemi olan kişilerin obezite ve nefes almada  güçlük gibi sağlık sorunlarıyla da baş etmeleri gerekebilir." ifadelerine yer veren Şehir Hastanesi doktorları, uyku hastalıklarıyla mücadele eden kişiler için "Yaşanan burun veya ağız, yüz travmaları, göğüs kafesi travmaları da ne yazık ki kişilerin solunumlarıyla ilgili problem oluşturarak uyku hastalıklarına kişilerin yatkınlığını arttırmaktadır. Bunlarla ilgili olarak tekrar değerlendirilmesi gereken yer uyku hekimleridir. Uyku hekimleri bunu değerlendirildikten sonra mevcut olan problemini kendileri çözebilecekse mutlaka müdahil olurlar. Olmazsa ilgili branşlarla ilgili olarak mutlaka değerlendirilmesi için kişileri sevk edeceklerdir.” dedi.