Sigara Vergisinde Büyük Değişiklik: ÖTV Düştü, Maktu Vergi Arttı! Fiyatlar Nasıl Etkilenecek? Sigara Vergisinde Büyük Değişiklik: ÖTV Düştü, Maktu Vergi Arttı! Fiyatlar Nasıl Etkilenecek?

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ilçenin turizm potansiyelini artıracak önemli bir projenin detaylarını açıkladı. Başkan Bul, Türkiye'nin önde gelen mağaracılık gruplarından Obruk Mağara ekibinden Ali Yamaç ve Dr. Bilgin Yazlık'ın, Songül Hanım Konağı'ndan başlayarak Ürgüp altındaki kemerli tünele giriş yaptığını ve yaklaşık 450 metre ilerleyerek Refik Başaran heykeline ulaştıklarını duyurdu.

"Tünelin Turizme Kazandırılması İçin Çalışmalar Başladı"

Yapılan keşif sırasında çekilen fotoğraflar ve elde edilen veriler doğrultusunda tünelin turizme kazandırılması için adımlar atılmaya başlandığını belirten Başkan Bul, “Tünelin konaktan şölen alanına kadar olan bölümünü ziyarete açmamak için hiçbir sebep görünmüyor. Bir hafta içinde tünelin haritası çizilerek belediyemize teslim edilecek. Tünelin hizmete açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Eserler Müzeler Genel Müdürlüğü ile gerekli girişimleri yapacağız. Ayrıca, bu konuda statik çalışmalar için üniversitelerimizle iş birliği yapacağız” dedi. Tünelin hizmete açılmasının önündeki tek engelin bazı binaların kanalizasyon hatlarının tünele akması olduğunu belirten Bul, mülk sahiplerinden bu hatları kanalizasyon şebekesine bağlamaları için çağrıda bulundu.