Üniversite kayıt süreci bu sabah itibariyle başladı. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği kayıt işlemleri bugün gerçekleştirilecek.  Peki öğrenciler 23 Ağustos Cuma günü bitecek olan kayıt süresince hangi evraklara ihtiyaç duyacak? Kayıt için gerekli belgeler neler?

Adayların Merakla Beklediği 2024 DGS Sonuçları Açıklandı Adayların Merakla Beklediği 2024 DGS Sonuçları Açıklandı

2024-2025 eğitim öğretim yılı için kayıt işlemleri üniversitelerin kayıt merkezlerinde veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Üniversite kayıt işlemleri sırasında, öğrencilerden 12 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri bekleniyor . Ayrıca, katkı payı veya öğretim ücretinin ödendiğine dair bir belge de sağlanmalı.

Öğrencilerin kayıt işlemleri için gerekli belgeler arasında, mezun oldukları ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya onaylı bir örneği, ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi bulunuyor.

Buna ek olarak işlemlei sırasında, öğrencinin Yükseköğretim Kurulu Sistemi'nde (YÖKSİS) başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde, aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırması gerekecek.

Kayıt işlemlerinin sorunsuz tamamlanması için öğrenciler, üniversitelerin resmi web sitelerinden veya e-Devlet üzerinden gerekli bilgileri bilgileri kontrol etmeliler.  E- Kayıt sürecinin 21 Ağustos’a kadar süreceği belirtilirken, adayların belgelerini eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlamaları gerekiyor.