2024 yılı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında başlatılan "Domates Bereketi" projesi, Eskişehir'de olumlu sonuçlar vermeye başladı. Tepebaşı İlçesi Sakintepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen saha kontrollerinde, projeyle verilen domates fidelerinin gelişimleri incelendi. Proje çerçevesinde 232 çiftçiye toplamda 370 bin adet sofralık Troy çeşidi domates fidesi desteği sağlanmış olup, bu yıl yaklaşık 2 bin 300 ton verim elde edilmesi öngörülüyor.

Eskişehir'de İlkokul Öğrencilerine Yeşil Ulaşım Dersi Eskişehir'de İlkokul Öğrencilerine Yeşil Ulaşım Dersi

Yerinde yapılan gözlemler, fide destekli domateslerin gelişimlerinin başarılı olduğunu ve üreticilerin destekten memnun olduklarını gösterdi. Ayrıca, meyve bağlamış bitkilerin sağlık durumlarının da iyi olduğu saptandı.

Bahar döneminde uygulanan bu proje, yaklaşık 190 bin metrekare alanda 232 üreticiye sağlanan 370 bin domates fidesi ile Eskişehir'de domates üretiminin sürdürülebilirliğine önemli bir katkı sundu. Proje, yerel tarımın desteklenmesi ve verimliliğin artırılması adına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.